Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας στον Guardian


Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή
Συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φιλοξενεί η αγγλική εφημερίδα Guardian.

 Το σχετικό ρεπορτάζ του Γκάρντιαν ξεκινά με αναφορά στις εκλογές του Ιουνίου και τον Αλ. Τσίπρα να σημειώνει ότι «χάσαμε οριακά τη μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο».
 
«Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για την αλλαγή και δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή, το λάθος φάρμακο, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα, καθώς όλες οι θετικές διαρθρωτικές αλλαγές μόνο από εμάς μπορούν να γίνουν. Το πολιτικό περιβάλλον ήταν ένας από τους βασικούς ρόλους της κρίσης, καθώς ο δημόσιος τομέας δημιουργήθηκε για να φέρνει ψήφους» προσθέτει.
 
Ο Αλ. Τσίπρας εκτιμά ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, απαριθμώντας έναν αριθμό από «δογματικά νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν αποτύχει», ενώ προβλέπει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο χαρακτηρίζει αναπόφευκτο, εκτιμώντας ότι αυτό θα συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές του ερχομένου Σεπτεμβρίου.

«Η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση. Ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της, αυτό συνέχισε να αυξάνεται επειδή τα μέτρα ήταν αυτοκαταστροφικά και καταδικασμένα να επιδεινώνουν το σπιράλ θανάτου, στο οποίο βρίσκεται η χώρα», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προσθέτει ακόμα ότι «το πρόβλημα του δημοσίου τομέα δεν είναι ποσοτικό, αλλά ποιοτικό. Το μέγεθος του δημόσιο τομέα στην Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο όρο της Ευρώπης».

Το ρεπορτάζ επικαλείται και βοηθούς του Αλ. Τσίπρα που «επιμένουν πως μπορεί να έχει αλλάξει ο τόνος του λόγου του κόμματος -αποτέλεσμα της πίεσης να μεγαλώσει γρήγορα- αλλά οι στόχοι του παραμένουν οι ίδιοι: απεμπόληση του Μνημονίου που αφορούν τους όρους της αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε η Ελλάδα με τους εταίρους της».
 
Το ρεπορτάζ καταλήγει με τη φράση του Αλ. Τσίπρα «όσα έχουμε πει από την πρώτη μέρα της κρίσης έχει αποδειχθεί αλήθεια. Φυσικά νιώθουμε δικαιωμένοι αλλά δεν είναι αρκετό. Ολη η πολιτική που ακολουθείται πρέπει να αλλάξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.