Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Για την φασιστική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού

Απο την εφημερίδα "ο Δρόμος της Αριστεράς" 

Μέσα στη νύχτα (βασική αρχή: οι δειλοί κινούνται στα σκοτάδια), άνανδροι φασίστες επιτεθήκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού και προξένησαν ζημιές, πετώντας πέτρες και σπάζοντας τζάμια.
Θα θέλαμε να κάνουμε μια αναδρομή, για να δείξουμε πως, κατά τη γνώμη μας, μόνο τυχαία δεν είναι αυτή η επίθεση.
Πριν από μερικούς μήνες στην πολλαπλή και πλούσια δράση του κινήματος αλληλεγγύης στην περιοχή μας, ήρθε να προστεθεί μια πρωτοβουλία κατά του φασισμού, κατά βάση νέων ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Η κίνηση αυτή άρχισε να αναπτύσσει δράση. Μοίρασε προκήρυξη με αντιφασιστικό περιεχόμενο, έγινε προβολή ντοκιμαντέρ για τη δράση των ναζί στην κατοχή, οργάνωσε ποδηλατοδρομία με μοίρασμα προκηρύξεων, πραγματοποίησε αγώνες μπάσκετ, 5x5, υλοποιηθηκε αντιρατσιστικό φεστιβάλ με μουσική και ομιλία, καθώς και γιορτή γευσιγνωσίας από διάφορες χώρες. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι δράσεις της πρωτοβουλίας αυτής, από το ξεκίνημα, ενόχλησαν αρκετούς. Εκφράσεις όπως «τι τα θέλετε αυτά», «διχάζετε την κοινωνία», «δεν φοβάστε μην πάθετε ζημιά», «αμάν με τα κολλήματα σας», μέχρι το σημείο να αναφέρονται σε σύντροφο, δημοτικό σύμβουλο, λέγοντας «να ποιοι είναι οι πυρήνες», μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Παράλληλα, η δράση του ΣΥΡΙΖΑ με την άκρως πετυχημένη συνεστίαση, τη συμμετοχή των μελών του στο κίνημα Αλληλεγγύης, τα εγκαίνια των γραφείων του που μετατράπηκαν σε μια μεγάλη γιορτή, ακόμη και η συνεχής καθημερινή λειτουργία των γραφείων που λειτουργούν σαν στέκι, ήταν ένα αγκάθι για κάποιους. Η αντίδρασή τους, αυτός ο βανδαλισμός, έχει για μας εξήγηση. Έτρεξαν να προλάβουν, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, τη στήριξή τους στο σάπιο σύστημα, με το δικό τους τρόπο, το μόνο τρόπο που γνωρίζουν, αυτόν του τραμπούκου. Σήμερα, απέναντι στο σάπιο τρίγωνο της διαπλοκής (καταρρέον πολιτικό σύστημα-χρεοκοπημένες τράπεζες-υπερχρεωμένα Μedia) που επιβάλλουν ένα ιδιότυπο καθεστώς που παραβιάζει κάθε δημοκρατική νομιμότητα, πρέπει να σταθεί μια άλλη δύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις, οι άνθρωποι της μισθωτής εργασίας, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, ο κόσμος των κινημάτων. Όλοιι μαζί για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μιας κυβέρνησης που θαχει ως κύριους στόχους : Την ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικων νόμων, τη επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων με λογιστικό έλεγχο και τη διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους. Με τη δημιουργία ασπίδας προστασίας απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση.
Πάνος Ερμείδης
Μέλος Ν.Ε. Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.