Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 230 ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ


Κοινωφελής εργασία: 
Από δήμους με μακροχρόνια ανέργους η έναρξη των νέων προγραμμάτων


Τις βασικές κατευθύνσεις και τους στόχους της νέας γενιάς των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της χώρας παρουσίασε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, στη συνάντησή τους στο υπουργείο Εργασίας.
Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 μηνών, ξεκινά πιλοτικά, στις αρχές Απριλίου, σε 17 δήμους -θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας, αφορά 6918 θέσεις και σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί σε ακόμα 32 δήμους της χώρας, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο των δήμων της χώρας.
Βασική προτεραιότητα της νέας κοινωφελούς εργασίας είναι η απορρόφηση των μακροχρόνια ανέργων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ένας στους δύο αδυνατεί να επανενταχτεί στην αγορά εργασίας.
 Τα νέα προγράμματα είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, οκτώ μηνών από πέντε που είναι σήμερα και θα περιλαμβάνουν απασχόληση, συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση προσόντων.
Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους του Προγράμματος. Η κατάρτιση θα είναι προαιρετική και θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας.
Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν:
  • Πρόγραμμα κατάρτισης στη Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διάρκειας 120 ωρών
  • Πρόγραμμα κατάρτισης στη Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία, διάρκειας 120 ωρών.
Αν ο ωφελούμενος δεν επιλέξει κανένα από τα παραπάνω δύο προγράμματα κατάρτισης τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας.
 Για την επιλογή των πρώτων 17 Δήμων στους οποίους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα αλλά και για τους ακόλουθους 32 Δήμους, χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένη μεθοδολογία με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να δίνεται προτεραιότητα σε Δήμους που συνδυαστικά παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας και αυξημένη ποσοστιαία μεταβολή της μακροχρόνιας ανεργίας.
Ο κάθε δήμος οφείλει μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 να καταγράψει τα έργα/ πράξεις/υπηρεσίες που επιθυμεί να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει.
Η τεκμηριωμένη αυτή δαπάνη θα καλυφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.