Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Μα καλά τι σχέση έχετε εσείς ρε Συριζαίοι με τον Κάστρο;

Μία απάντηση προς την ΛΑΕ
Η απάντηση; Απολύτως καμμία. Όπως κι εσείς στην ΛΑΕ. Όπως και η διεθνής πολιτική και οικονομική συγκυρία το 2016 δεν έχει καμμία σχέση με την αντίστοιχη του 1960. Όπως και η Ελλάδα γεωπολιτικά,νομισματικά,ιστορικά κτλ καμμία απολύτως σχέση με την Κούβα. Ανόητοι!
Το 1960 υπήρχε Σοβιετική Ένωση, χωρίς την ύπαρξη της οποίας καμμία Σοσιαλιστική Κούβα δεν θα μπορούσε να σταθεί έστω στα πόδια της. Οι ανάγκες της Κούβας σε πετρέλαιο καλύφθηκαν ως επί το πλείστον από τους Σοβιετικούς. Ακόμα, χωρίς την βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης στην παραγωγή και τις εξαγωγές της Κούβας, δεδομένου του εμπάργκο, η Κούβα θα είχε ακόμα περισσότερα προβλήματα. Προβλήματα που πλην της βοήθειας των Σοβιετικών κατάφερε πολύ αργότερα (με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης) να μετριάσει συνεργαζόμενη με τη Βενεζουέλα,τη Βολιβία και κυρίως την Κίνα. Τα προβλήματα ωστόσο για την Κούβα έχουν πλέον ενταθεί με την αποκατάσταση των σχέσεων της με την Αμερική να είναι πλέον γεγονός.
Η Ελλάδα από την άλλη, δεν έχει καμμία μαμά Σοβιετική Ρωσία, όπως και κανέναν ζωντανό ισχυρό πόλο για να βασιστεί. Όπου απευθύνθηκε πέρυσι για βοήθεια εξετάζοντας ενδεχόμενη ρήξη με την Ε.Ε εισέπραξε την απάντηση πως για όλες τις χώρες είναι απαραίτητη όσο βρίσκεται εντός ένωσης και ευρωζώνης. Παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός λέγεται, ελεύθερη αγορά και όλες οι οικονομίες του πλανήτη συμμετέχουν σε αυτή με όρους κέρδους και οικονομικών συμφερόντων.
Θα μπορούσα μέχρι το βράδυ να γράφω. ''Κομμουνισταράδες'' ανόητοι χωρίς την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, χωρίς την παραμικρή ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης. Ο Μαρξισμός/Λενινισμός πέρασε και δεν ακούμπησε από πάνω σας.
Υ.Γ Ο Ραούλ Κάστρο υποδέχθηκε τον Ομπάμα, πρόεδρο μιας χώρας που προσπάθησε να δολοφονήσει 640 φορές τον αδερφό του και να τον ανατρέψει, ενώ μάλιστα ο Φιντέλ ήταν εν ζωή. Απλά η οικονομία της Κούβας δεν αντέχει άλλο και η αποκατάσταση των σχέσεων με την Αμερική κρίθηκε ως μονόδρομος. Ο Ραούλ κοίταξε το όφελος του λαού του. Όπως έκανε και ο Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Ομπάμα και προσπαθώντας να χτίσει συμμαχίες για την απομείωση του χρέους. Ο Ραούλ και ο Φιντέλ να δείτε πορείες που είχαν κάνει κατά της Αμερικής. Η ζωή τους μια πορεία αέναη κατά της Αμερικής ήταν.Αυτό για την συνάντηση Τσίπρα-Ομπάμα.
Ξέρετε κάτι; Σοφά βρίσκεστε στο 2,8%. Γιατί το πολιτικό σας σχέδιο δεν πείθει ούτε εσάς. Αυτούς που εχθές σύγκριναν τον Τσίπρα με τον Φιντέλ για να βγάλουν τον Τσίπρα πουλημένο τομάρι, κάτι ξερόλες του fb, που με την πολιτική και την Αριστερά δεν είχαν ούτε επιδερμική σχέση- απλά αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα του διαδικτυακού φασαίου αντικαπιταλιστή- είναι λίγο πιο θλιβεροί από εσάς.
Τα φιλιά μου.


του Θάνου Νασσόπουλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.