Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Απάντηση υπεύθυνου Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον Σ. Κεδίκογλου για ΟΠΑΠ

Για «ιδεολογικές αγκυλώσεις» του Σ. Κεδίκογλου κάνει λόγο ο υπεύθυνος Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το θέμα του ΟΠΑΠ ενώ παράλληλα, επαναλαμβάνει τη θέση του κόμματός του για προκλητική αποτίμηση της κερδοφορίας του οργανισμού.
Ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι με βάση τα στοιχεία που ο κ. Κεδίκογλου έδωσε στη δημοσιότητα αν η κερδοφορία του Ο.Π.Α.Π. παραμείνει σταθερή, (που δεν θα παραμείνει, αλλά θα αυξηθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις του ίδιου του οργανισμού) ο υποψήφιος αγοραστής του εναπομείναντος στο δημόσιο πακέτου μετοχών του Ο.Π.Α.Π. θα κάνει απόσβεση σε τέσσερα έτη.
Με την ανακοίνωσή μας, προσθέτει ο κ. Σταθάκης, επισημάναμε πρώτον, ότι η μέση κερδοφορία του οργανισμού ήταν 500 εκατ. ευρώ, δεύτερον ότι ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει υπεραξίες από τα νέα παιχνίδια που θα αναλάβει και τρίτον ο Ο.Π.Α.Π. είχε ένα μεγάλο διαφημιστικό κόστος που εξυπηρετούσε κοινωνικά και σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρηματικά συμφέροντα. Τούτων δοθέντων, η αποτίμηση της κερδοφορίας του οργανισμού στα 180 εκατ. ευρώ (34% του 600) παραμένει προκλητική και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα δημόσια οικονομικά.
Ο κ. Σταθάκης τονίζει ότι: «οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του κ. Κεδίκογλου καθιστούν για τον ίδιο δυσνόητο το γεγονός ότι η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος μπορεί να εξυπηρετείται και με άλλους τρόπους πέραν της προώθησης της, με κάθε μέσο, ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Αυτό το κατανοούμε. Αυτό που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε είναι με ποιο ακριβώς τρόπο θεωρεί ότι, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκπληρώνει τον θεσμικό του ρόλο όταν ανάγει την πολιτική διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ψεύδη και θεωρίες συνωμοσίας ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.