Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση του υπ. Βουλευτή Β΄ Θεσ/κης Δημ. Μαρδα για την υπόθεση Φλαμπουράρη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ
τ. Αν. Υπουργός Οικονομικών
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β’ Θεσσαλονίκης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/9/2015

Ο Δημήτρης Μάρδας, Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β΄ Θεσσαλονίκης, ανήρτησε στην σελίδα του στο facebook το παρακάτω σχόλιο:
«Περί διαστρέβλωσης δήλωσής μου... παραμονές εκλογών

Κάποιοι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν δηλώσεις μου, για το θέμα της επίθεσης που δέχεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ψάχνοντας για ρήγματα στο ΣΥΡΙΖΑ και βγάζοντας παραπλανητικούς τίτλους περί δήθεν «αδειάσματός» του. Αναλυτικότερα, σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισα το αυτονόητο σε θεωρητικό επίπεδο, ότι δηλαδή ένας υπουργός δεν μπορεί να είναι μέτοχος σε εταιρία που αναλαμβάνει έργα του δημοσίου, καθώς υπάρχει και ηθικό πρόβλημα, κάτι που από τα στοιχεία που παρέθεσε ο κος Φλαμπουράρης δεν ισχύει στην περίπτωσή του. 
Επισήμανα επίσης και άλλα ζητήματα πρωτεύουσας σημασίας, τα οποία δεν προβλήθηκαν, καθώς θεωρήθηκαν μάλλον επουσιώδη. Τα κυριότερα είναι δυο: Πρώτον ότι είναι τουλάχιστον περίεργο, που αυτό το θέμα βγαίνει στον αφρό λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές, ενώ αποτελεί υπόθεση πολλών μηνών πριν. Δεύτερον, από τα στοιχεία που αφορούν στο διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 13 εταιρίες(!), προκύπτει απλά ότι η επίμαχη σύμβαση, που κατακυρώθηκε επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις 27/11/2014, μετά από ένα σύνολο ενστάσεων, δεν παρουσίαζε ελαττώματα. Έτσι, οι θέσεις περί της όποιας διαπλοκής αποτελούν περισσότερο σενάρια φαντασίας παρά πραγματικά γεγονότα. Ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης παρουσίασε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που αποδεικνύουν στην πράξη τη μη συμμετοχή του στην εταιρία μετά τον Ιανουάριο του 2015. Οι επιθέσεις όμως συνεχίζονται για μια σύμβαση που δεν αντιμετώπισε προβλήματα, στοιχείο που είναι και η ουσία του ζητήματος. Οπότε, σε μια τέτοια περίοδο, η ανακίνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, με ιδιαίτερα κακότεχνο τρόπο, δείχνει ότι ο στόχος πλέον είναι προφανής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.