Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Τι κρύβεται πίσω από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

του Σωτήρη Τσίτουρα*
Κανένας δεν αμφισβητεί ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και πολίτες που με καλή διάθεση και καλοπροαίρετα πίστευαν ότι υπερασπίζονται ένα εθνικό θέμα.
Δυστυχώς όμως τον τόνο δεν τον έδωσαν αυτοί αλλά ακραία εθνικιστικά,ακροδεξιά,μισαλλόδοξα και εν πολλοίς και γραφικά στοιχεία.
Πως στοιχειοθετείται αυτό. Θα αναφέρω κάποια στιγμιότυπα που καθόρισαν και το συλλαλητήριο.
Σάββατο βράδυ.Άφιξη και πορεία 50 περίπου Κρητικών.Κυρίαρχο γεγονός η γραφικότητα και το πανό που ξεχωρίζει. “Αν κυβερνάνε οι προδότες φταίνε οι πατριώτες”.Απόλυτα διχαστικό μήνυμα και αποκαλυπτικό των προθέσεων τους.(Ίσως έτσι εξηγείται ότι ο χορηγός των αλόγων είναι ο γνωστός Ιερωνυμάκης)
Την μέρα του συλλαλητηρίου .
Βανδαλισμός του μνημείου του εβραϊκού ολοκαυτώματος από μέλη της χρυσής αυγής.
Πυρπόληση του κτιρίου της κατάληψης libertatia μετά από καταδρομική ενέργεια φασιστικών στοιχείων.
Προπηλακισμός και ξυλοδαρμός του βουλευτή των ΑΝΕΛ Ζουράρι.Και δεν πιστεύων να ήταν αγανακτισμένοι αρειανοί αυτοί που τον έδειραν μάλλον τον στοχοποίησαν γιατί είναι κυβερνητικός βουλευτής.
Ομιλητές στο συλλαλητήριο.
Όλοι με καταβολές και ρίζες ακροδεξιές.Αποκορύφωμα η εμπρηστική ομιλία του στρατηγού Φραγκούλη με αλυτρωτικές βλέψεις εναντίον όλων των γειτόνων και κήρυγμα μίσους.
Κάποτε προσφέρθηκε να μας σώσει ένας συνταγματάρχης και η Ελλάδα πληρώνει ακόμη τις συνέπειες,τώρα τουλάχιστον αναβαθμιστήκαμε,προσφέρεται να μας δέσει ένας στρατηγός.
(Σκαλίζοντας στο διαδίκτυο έπεσα και πάνω σ' αυτό.Φαίνεται ότι ο στρατηγός,σημειωτέον είναι και τρελός σύμφωνα με το γηπεδικό σύνθημα που ακούγονταν,έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία σε σενάρια πραξικοπήματος) 
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=477185
Συμπέρασμα με προκάλυμμα το συλλαλητήριο δρομολογούνται εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς. Εκμεταλλευόμενοι ένα εθνικό θέμα ακροδεξιοί κύκλοι τεστάρουν και μετρούν αντιδράσεις για να προωθήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.
Στην κορυφαία στιγμή εθνικής συνεννόησης και συμφωνίας όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί,Καραμανλής της ΝΔ,Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ,Παπαρήγα του ΚΚΕ και Αλαβάνος του ΣΥΝ,εκτός του Καρατζαφέρη του ακροδεξιού ΛΑΟΣ,συμφώνησαν το 2007 σε σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις.Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία της ΝΔ,πιεζόμενη από τις εξελίξεις στα δεξιά της και από την ακροδεξιά πτέρυγα της,ένα μεγάλο μέρος του ΛΑΟΣ που μετακόμισε στις τάξεις της,απεμπολεί την εθνική θέση και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη της χώρας.
Υ.Γ Τελειώνοντας αυτές τις σκέψεις έπεσα και πάνω στην ανάρτηση του συντοπίτη μας Βασίλη Μαυροσκά που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας αυτά που παίχτηκαν στην πλάτη του κόσμου
https://farosthermaikou.blogspot.gr/2018/…/blog-post_23.html

*Ο Σωτήρης Τσίτουρας ειναι Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.