Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Μαζί με τους εργαζόμενους στην αυριανή απεργία


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της συνδιάσκεψης του κόμματος της Α` Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου με στόχο την εκλογή νέου οργάνου.

Η διαδικασία αυτή έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω του αποδεκατισμού της νομαρχιακής επιτροπής με την αποχώρηση των 2/3 των μελών της.

Στόχος της οργάνωσης όπως ειπώθηκε είναι η συνάντηση με τον κόσμο που εμπιστεύτηκε την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ να συναντήσει καινούρια πρόσωπα. «Δεν ζητάμε πολιτικά διαπιστευτήρια, είναι η ίδια η επιθυμία των ανθρώπων να βάλουν πλάτη στις δύσκολες αυτές στιγμές που τους κάνει να εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Μίλτος Οικονόμου, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης μιλώντας για τις νέες εγγραφές μελών στο κόμμα που σύμφωνα με τα στοιχεία είναι πάνω από 100. Τα μέλη ήταν πριν τις εκλογές 1.700 έφυγαν περίπου 200 και εντάχθηκαν το τελευταίο διάστημα 100.

Όσον αφορά την αποχώρηση της πλειοψηφίας των στελεχών της νομαρχιακής επιτροπής ο Δ. Δημητριάδης τόνισε πως πρόκειται για μέλη του Αριστερού ρεύματος και της ηγεσίας της τάσης των 53+.

Όσον αφορά στην συνδιάσκεψη την χαρακτήρισαν πολύ σημαντική για την επίλυση των νέων προβλημάτων που έχουν προκύψει. Θα μετέχουν 252 σύνεδροι που εξελέγησαν από 20 οργανώσεις βάσης.

Σχετικά με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία ο Μ. Οικονόμου τόνισε «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απεμπολήσει ούτε ένα από τα τμηματικά του χαρακτηριστικά. Έχει ανάγκη τα κινήματα. Θα είμαστε με τον κόσμο στο δρόμο για αυτό και θα δώσουμε το παρών στην αυριανή απεργία στο μπλόκο του ΜΕΤΑ» σχολίασε σχετικά

«Από τις προηγούμενες εκλογές είπαμε ότι δεν θέλουν ψήφο ανάθεσης αλλά καλούμε τον κόσμο να παλέψει» τόνισε ακόμη ο Μ. Οικονόμου ενώ ο Δ. Δημητριάδης δήλωσε εμείς το βλέπουμε σαν στήριξη των δικών μας επιλογών με την θετική πλευρά όχι σαν αντίσταση στην κυβέρνηση.

Σε ερώτηση που έγινε για τα νέα μέτρα ο Δ. Δημητριάδης δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποιου τύπου φοροεπιδρομή, πρόκειται για παλιά μέτρα και πως εκτιμάται ότι γρήγορα θα λυθεί το ζήτημα και τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Χαρακτήρισε προπαγάνδα αυτά που λέγονται στα κανάλια και πως ο κόσμος δείχνει να αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ διαφορετικά.

Το μνημόνιο μας έχει επιβληθεί δήλωσε από την πλευρά του ο Τ. Παπαντωνίου επισημαίνοντας πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε στους αγώνες με τους εργαζόμενους.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση ο κ. Δημητριάδης είπε πως ζητάμε συγνώμη για την επιλογή μας να βάλουμε τον Πανούση Υπουργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.